Tavoite ja sisältö
Green Care on luontoon ja maaseutuympäristöön liittyvää ammatillista toimintaa, jolla edistetään ihmisten hyvinvointia ja elämänlaatua. Ammattialan osaamisen mukaisesti käytetään monia erilaisia eläin- ja luontoavusteisuuden menetelmiä. Näitä ovat muun muassa ratsastusterapia ja sosiaalipedagoginen hevostoiminta, sosiaalinen ja terapeuttinen puutarhatoiminta, maatilojen kuntouttava toiminta sekä ekopsykologian menetelmät. Toimintaa harjoitetaan tavoitteellisesti, vastuullisesti sekä ammatillisesti.
Green Care perusteet kokonaisuus antaa tähän teoreettista osaamista, lähipäivien aikana käytännön esimerkkejä toiminnasta sekä laajan verkoston eri toimijoista Kainuun alueella.
Green Care perusteet (5op) sisältää seuraavat teemat:
- Mitä on Green Care?
- Luonnon ja eläinten tuottamat hyvinvointivaikutukset
- Asiakkaiden ohjaaminen Green Care -palveluissa
- Green Care -palvelun suunnittelu
Jokaisella lähijaksolla sekä itsenäisenä tehtävänä täytetään Suomalainen Green Care:
Green Care -toimintatavan käsikirja & LuontoVoiman ja LuontoHoivan laatutyökirjaa.
Tämä Green Care perusteet (5op) koulutuksen sisältö kaattaa GC-perusteille laaditun teoreettisen osaamissisällön ja se hyväksytään Green Care Finland ry:n LuontoHoiva ja LuontoVoima laatumerkkin hakemuksessa koulutusvaateeksi.
Lähijaksot ja niihin liittyvät kokonaisuudet:
klo 16.00-20.00
Tiistai 5.11.2024
Keskiviikko 27.11.2024
Tiistai 14.1.2025
Keskiviikko 12.2.2025
Lisäksi koulutus sisältää itsenäistä opiskelua Kainuun ammattiopiston KAO Moodle-alustalla ja lähijaksoilla vierailun Green Care toimintaa toteuttavan toimijan luona.
Toteutus ja kesto
Kouluttajana toimivat Heidi Kotilainen, KantriLuonto-hanke, Kainuun ammattiopisto ja Riitta Turpeinen, Kainuun ammattiopisto. Koulutus järjestetään Kainuun ammattiopiston Seppälän Impilinnassa, Kirkkoahontie 94 a, 87910 Linnantaus ja sen lähiympäristössä.
Majoitusta voi kysyä Kainuun ammattiopiston Seppälän asuntolaohjaajalta p. 044 526 6787, Fatima Selimi, fatima.selimi@kao.fi
Koulutus liittyy KantriLuonto- Luonnontuotteista ja -palveluista innovaatioita ja yrittäjyyttä Kainuuseen -hankkeen valmennustarjontaan.
Ilmoittautumisaika päättyy 28.10.2024. Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tulleesta peruutuksesta veloitetaan 50 % kurssin hinnasta. Mikäli ilmoittautumista ei peruuteta 28.10.2024 mennessä ja osallistuja jää ilman hyväksyttävää syytä saapumatta, häneltä veloitetaan koko kurssimaksu.
Mikäli minimiosallistujamäärä ei täyty, koulutus perutaan.
Lisätiedot
Koulutuksen hinta on 70 € / hlö (alv 0%) kainuulaisille ja Kainuun ulkopuolelta tuleville opiskelijoille hinta on hieman korkeampi, 80€ / hlö (alv0%). Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä kuitenkin niin, että kainuulaiset ovat etusijalla. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoitetaan valintatulokset kaikille hakijoille. Täytäthän huolellisesti kaikki tiedot ilmoittautumisen yhteydessä. Tarvitsemme sosiaaliturvatunnuksen loppuosan yksityishenkilöiltä sekä y-tunnuksen yrityksiltä.
Koulutuksen hinta sisältää jaettavan koulutusaineiston sekä vierailun (osin omin kyydein). KantriLuonto- hanke tarjoaa kahvit lähipäivissä. Kaikki tehtävät hyväksytysti suoritettuaan osallistuja saa todistuksen.
Lisätietoa koulutuksesta
Kotilainen Heidi
projektipäällikkö
Puhelin
044 710 1141Sähköposti
heidi.kotilainen@kao.fiToimipaikka
Luonto- ja ympäristöala
Luonto- ja ympäristöala