Hyppää sisältöön
Koulutukset

Alaselkäkipupotilaan toimintakyvyn edistäminen, 45 osp

Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset

Alaselkäkipupotilaan toimintakyvyn edistäminen on 45 osaamispisteen laajuinen koulutus, joka kuuluu Hieronnan erikoisammattitutkintoon.

Koulutuksen pääsyvaatimuksena on aiemmin suoritettu Hieronnan ammattitutkinto. Koulutukseen on myös terveydellisiä sekä turvallisuuteen ja toimintakykyyn liittyviä vaatimuksia. Tutustu vaatimuksiin.

Lisäksi koulutuksen suorittaminen edellyttää työpaikalla tapahtuvaa oppimista eli työskentelyä hierojana joko koulutussopimuksella, oppisopimuksella tai yrittäjän oppisopimuksella.

Tavoite ja sisältö

Alaselkäkipupotilaan toimintakyvyn edistäminen -tutkinnon osa on suunniteltu tuki- ja liikuntaelin ongelmaisten henkilöiden parissa työskenteleville hierojille. Opinnot tarjoavat kattavat valmiudet arvioida, suunnitella ja toteuttaa alaselkäkipupotilaan hoitoa.

Toteutus ja kesto

Alaselkäkipupotilaan toimintakyvyn edistäminen -tutkinnon osan opinnot toteutetaan monimuotoisesti. Koulutus koostuu kolmesta (3) kahden (2) päivän mittaisesta lähiopiskelujaksosta Vuokatissa, omatoimisesta etäopiskelusta ja työelämässä oppimisesta sekä ammattitaitovaatimusten mukaisen osaamisen osoittamisesta.

Voit opiskella oman työsi, muun opiskelusi tai urheilu-urasi ohessa. Opinnot alkavat elokuussa ja kestävät noin puoli vuotta.

Hakuohjeet

  • Jatkuva haku on kaikille avoin hakuväylä ammatilliseen koulutukseen.

    Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi. Jatkuvassa haussa voit hakea suorittamaan perustutkintoa, ammattitutkintoa tai erikoisammattitutkintoa.

    Mikäli haku koulutukseen on tällä hetkellä suljettu, ota yhteyttä Hakupalveluihin hakupalvelu@kao.fi tai p. 040 165 0010. 

    Opintojen alkaminen ja kesto

    Jatkuvassa haussa opintojen alkamisajat vaihtelevat koulutuksittain. Etsi sinua kiinnostava koulutus ja tarkista, milloin voit aloittaa opinnot.

    Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

    Terveydelliset vaatimukset

    Huomioi hakuvaiheessa, että joissakin ammatillisissa tutkinnoissa on terveydentilaa tai toimintakykyä koskevia vaatimuksia. Tutustu hakemasi koulutuksen terveydentila ja toimintakykyvaatimuksiin.

    Oma kuvauksesi nykyhetken terveydentilasta riittää valintatilanteessa. Oppilaitos voi antamasi ilmoituksen perusteella pyytää tarkempia terveydentilatietoja, esimerkiksi lääkärintodistuksen.

    Pääsy- ja soveltuvuuskokeet sekä kielitaidon arviointi

    Ennen opintojen aloittamista hakijat kutsutaan haastatteluun tai tietyillä aloilla pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen.

    Mikäli äidinkielesi on muu kuin suomi, sinut kutsutaan kielitaidon arviointiin. Kielitestin osa-alueet ovat kirjoittaminen, luetun ymmärtäminen, kuullun ymmärtäminen ja puhuminen. Kielitaitotason suositukset ovat tutkintokohtaiset.

    Oppisopimuskoulutus

    Oppisopimuskoulutukseen haet tällä samalla hakulomakkeella.

    Jos et löydä sopivaa tutkintoa koulutustarjonnastamme, voit hakea suorittamaan jonkin muun tutkinnon. Hae suorittamaan jokin muu tutkinto oppisopimuksella.

    Katso lisätietoa hakemisesta.

Lisätiedot

Koulutus on maksutonta. Opiskelija vastaa mahdollisten oppikirjojen ja muiden oppimateriaalien hankkimisesta sekä majoitus-, ruokailu- ja matkakuluistaan.

Opiskelijoiden etuihin kuuluu Vuokatti Sportin suorituspaikkojen, kuten esimerkiksi ensilumenladun, maksuton käyttö. Lisäksi opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa opintojen aikana avoimen yliopiston opintoja opiskelijahinnoin.

Lisätietoa koulutuksesta

  • Immonen Arto

    opettaja

    Toimipaikka

    Liikunta-ala

    Liikunta-ala

  • Tolvanen Anna

    opettaja

    Toimipaikka

    Sosiaali- ja terveysala

    Sosiaali- ja terveysala

  • Haverinen Päivi

    opinto-ohjaaja

    Toimipaikka

    Kasvatus- ja ohjausala

    Liikunta-ala

    Opinto-ohjaus

    Pintakäsittelyala

    Rakennusala

    Talotekniikan ala

    Kasvatus- ja ohjausala

    Liikunta-ala

    Opinto-ohjaus

    Pintakäsittelyala

    Rakennusala

    Talotekniikan ala

  • Kysy koulutuksesta