Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset
Luonto-ohjaajan koulutus on suunnattu henkilöille, joilla on kiinnostusta ja soveltuvuus luontoalalle, luonnossa liikkumiseen ja ohjaamiseen sekä asiakaspalveluun. Soveltuu myös omaa luontomatkailualan yritystoimintaa suunnitteleville.
Kielitaitovaatimukset
B1.2 (monimuotokoulutus, vaatii päivämuotoista opetusta parempaa kieliosaamista)
Tavoite ja sisältö
Koulutus antaa hyvät tiedot ja taidot luonnosta ja sen hyvinvointivaikutuksista, maastossa liikkumisesta sekä alueensa mahdollisuuksista luontomatkailua ja – palveluita silmällä pitäen.
Opintoihisi sisältyy mm.
- luonto-ohjelmapalvelun järjestäminen
- luonnontuntemus
- asiakaspalvelua.
Koulutuksessa voit halutessasi suuntautua:
- hevosiin ja hevosmatkailuun
- koiriin ja huskymatkailuun
- luontoavusteiseen toimintaan
- luonnontuotteiden hyödyntämiseen
Hevostoiminnallisesti opiskellessa sinulla tulee olla riittävä ratsastustaito.
Toteutus ja kesto
Luonto-ohjaajan opinnoissa pääpaino on käytännön tekemisessä; aidoissa yrityksissä tapahtuvat harjoittelut antavat valmiuden toimia alalla. Opintoihin kuuluu lisäksi teoriaopintoja, itsenäisiä opintoja ja erilaisia projekteja. Koulutus toteutetaan monimuotoisesti. Tutkinnon suorittaminen ei edellytä koulutuspaikkakunnalle muuttoa. Oppilaitoksen asuntolasta voi varata ilmaisen yöpymisen lähijaksoille.
Opintojen kesto määräytyy omien tavoitteiden ja opiskelujen suunnittelun mukaan.
Hakuohjeet
-
Jatkuva haku on kaikille avoin hakuväylä ammatilliseen koulutukseen.
Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi. Jatkuvassa haussa voit hakea suorittamaan perustutkintoa, ammattitutkintoa tai erikoisammattitutkintoa.
Mikäli haku koulutukseen on tällä hetkellä suljettu, ota yhteyttä Hakupalveluihin hakupalvelu@kao.fi tai p. 040 165 0010.
Opintojen alkaminen ja kesto
Jatkuvassa haussa opintojen alkamisajat vaihtelevat koulutuksittain. Etsi sinua kiinnostava koulutus ja tarkista, milloin voit aloittaa opinnot.
Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.
Terveydelliset vaatimukset
Huomioi hakuvaiheessa, että joissakin ammatillisissa tutkinnoissa on terveydentilaa tai toimintakykyä koskevia vaatimuksia. Tutustu hakemasi koulutuksen terveydentila ja toimintakykyvaatimuksiin.
Oma kuvauksesi nykyhetken terveydentilasta riittää valintatilanteessa. Oppilaitos voi antamasi ilmoituksen perusteella pyytää tarkempia terveydentilatietoja, esimerkiksi lääkärintodistuksen.
Pääsy- ja soveltuvuuskokeet sekä kielitaidon arviointi
Ennen opintojen aloittamista hakijat kutsutaan haastatteluun tai tietyillä aloilla pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen.
Mikäli äidinkielesi on muu kuin suomi, sinut kutsutaan kielitaidon arviointiin. Kielitestin osa-alueet ovat kirjoittaminen, luetun ymmärtäminen, kuullun ymmärtäminen ja puhuminen. Kielitaitotason suositukset ovat tutkintokohtaiset.
Oppisopimuskoulutus
Oppisopimuskoulutukseen haet tällä samalla hakulomakkeella.
Jos et löydä sopivaa tutkintoa koulutustarjonnastamme, voit hakea suorittamaan jonkin muun tutkinnon. Hae suorittamaan jokin muu tutkinto oppisopimuksella.
Esitteet ja linkit
Lisätiedot
Opetus on maksutonta. Opiskelukustannuksia voi tulla oppikirjoista ja opiskeluvälineistä, työkaluista tai työelämän lupakorteista.