Hyppää sisältöön
Koulutukset

Saattohoitotyö, kuoleman kohtaaminen ja läheisten tukeminen

Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset

Koulutus sopii sosiaali- ja terveysalan ammattihenkilölle, joka toimii hoitotyössä ja kohtaa palliatiivista hoitoa sekä saattohoitoa tarvitsevia asiakkaita sekä heidän läheisiään.

Koulutukseen on terveydellisiä vaatimuksia. Tutustu terveydellisiin vaatimuksiin täällä.

Tavoite ja sisältö

Saattohoitotyö, kuoleman kohtaaminen ja läheisten tukeminen -tutkinnon osassa opiskelija oppii kohtaamaan saattohoidossa olevan ihmisen ja hänen läheisensä sekä tekemään kokonaisarvion. Hän oppii suunnittelemaan, toteuttamaan, arvioimaan sekä kehittämään saattohoitotyötä ja tukemaan kuolevan ihmisen läheisiä. Koulutuksen jälkeen hän osaa toteuttaa lääkehoitoa omalla vastuualueellaan.

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (= HOKS). Tutkinnon suorittanut voi työskennellä sosiaali- ja terveysalan toimintaympäristöissä ikääntyneille ihmisille suunnattujen palveluiden piirissä sekä kolmannella sektorilla, yrityksissä ja muilla palvelualoilla, joissa kohdataan ikääntyneitä ihmisiä.

Toteutus ja kesto

Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina. Opintoihin sisältyy lähiopetusta, itsenäistä työskentelyä, verkko-opiskelua, omassa työssä oppimista sekä omaan työhön liittyvän kehittämistyön tekeminen.

Hakuohjeet

  • Jatkuva haku on kaikille avoin hakuväylä ammatilliseen koulutukseen.

    Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi. Jatkuvassa haussa voit hakea suorittamaan perustutkintoa, ammattitutkintoa tai erikoisammattitutkintoa.

    Mikäli haku koulutukseen on tällä hetkellä suljettu, ota yhteyttä Hakupalveluihin hakupalvelu@kao.fi tai p. 040 165 0010. 

    Opintojen alkaminen ja kesto

    Jatkuvassa haussa opintojen alkamisajat vaihtelevat koulutuksittain. Etsi sinua kiinnostava koulutus ja tarkista, milloin voit aloittaa opinnot.

    Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

    Terveydelliset vaatimukset

    Huomioi hakuvaiheessa, että joissakin ammatillisissa tutkinnoissa on terveydentilaa tai toimintakykyä koskevia vaatimuksia. Tutustu hakemasi koulutuksen terveydentila ja toimintakykyvaatimuksiin.

    Oma kuvauksesi nykyhetken terveydentilasta riittää valintatilanteessa. Oppilaitos voi antamasi ilmoituksen perusteella pyytää tarkempia terveydentilatietoja, esimerkiksi lääkärintodistuksen.

    Pääsy- ja soveltuvuuskokeet sekä kielitaidon arviointi

    Ennen opintojen aloittamista hakijat kutsutaan haastatteluun tai tietyillä aloilla pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen.

    Mikäli äidinkielesi on muu kuin suomi, sinut kutsutaan kielitaidon arviointiin. Kielitestin osa-alueet ovat kirjoittaminen, luetun ymmärtäminen, kuullun ymmärtäminen ja puhuminen. Kielitaitotason suositukset ovat tutkintokohtaiset.

    Oppisopimuskoulutus

    Oppisopimuskoulutukseen haet tällä samalla hakulomakkeella.

    Jos et löydä sopivaa tutkintoa koulutustarjonnastamme, voit hakea suorittamaan jonkin muun tutkinnon. Hae suorittamaan jokin muu tutkinto oppisopimuksella.

    Katso lisätietoa hakemisesta.

Lisätiedot

Opetus on maksutonta. Opiskelukustannuksia voi tulla oppikirjoista ja opiskeluvälineistä, työkaluista tai työelämän lupakorteista.

Lisätietoa koulutuksesta

  • Ylitalo Heli

    opettaja

    Toimipaikka

    Kasvatus- ja ohjausala

    Sosiaali- ja terveysala

    Kasvatus- ja ohjausala

    Sosiaali- ja terveysala

  • Sirviö Kristina

    opinto-ohjaaja

    Toimipaikka

    Liikunta-ala

    Opinto-ohjaus

    Sosiaali- ja terveysala

    Talotekniikan ala

    Liikunta-ala

    Opinto-ohjaus

    Sosiaali- ja terveysala

    Talotekniikan ala

  • Kysy koulutuksesta