Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset
Sosiaalipedagogisen hevostoiminta täydennyskoulutus on suunnattu täydennyskoulutukseksi sosiaali-, terveys- ja nuorisoalan ammattilaisille, ratsastusterapeuteille, ratsastuksen opettajille ja -ohjaajille sekä hevosavusteista hyvinvointipalvelua tuottavalle tai sitä suunnittelevalle yrittäjälle. Koulutuksen kokonaisuus on 25op.
Tavoite ja sisältö
Sosiaalipedagoginen hevostoiminta on työskentelytapa, jota voidaan käyttää sosiaalisen kasvun ja hyvinvoinnin tukemiseen sekä sosiaaliseen kuntoutukseen. Vaikutukset syntyvät vuorovaikutuksen, kokemuksellisuuden ja osallisuuden kautta.
Kurssi on Sosiaalipedagoginen hevostoimintayhdistys ry:n hyväksymä täydennyskoulutus. Kurssin suorittaneen on mahdollista hakea yhdistykseltä jäsenyyden lisäksi SPHT®-nimikettä mikäli yhdistys katsoo pohjakoulutuksen riittäväksi.
Lähijaksot ja niihin liittyvät kokonaisuudet yhteensä 25op:
Perjantaisin 12.00-19.00
Lauantaisin 9.00-16.00
- 10.-11.1 Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan orientaatio 2 op
- 21.-22.2 Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ammatillisuus ja yhteistyö 3 op
- 9.-10.5 Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan asiakastyö 3 op
- 29.-30.8 Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan palveluratkaisut 3 op
- 19.-20.9 Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan tuotteistaminen 2 op
- 28.-29.11 Valmis vaikuttavuusmalli 2 op
Osana koulutusta opiskellaan Itä-Suomen avoimessa yliopistossa Sosiaalipedagogiikan teoriaa 10 op.
Kevät 2025
Sosiaalipedagogiikan perusteet (5op)
Tentitään kirja: Nivala, E. & Ryynänen, S.: Sosiaalipedagogiikka. Kohti inhimillistä yhteiskuntaa ja kestävää elämää. Helsinki: Gaudeamus, 2024.
Syksy 2025
Sosiaalipedagogiikan ihmiskäsitykset ja etiikka (5op)
Tentitään kirja: tarkentuu keväällä 2025
Lisäksi koulutus sisältää lähijaksoilla vierailuja eri toimijoiden luona ja itsenäistä opiskelua Kainuun ammattiopiston KAO Moodle-alustalla.
Toteutus ja kesto
Kouluttajana toimivat Heidi Kotilainen, KantriLuonto-hanke, Kainuun ammattiopisto ja Maija Lipponen, Luonnonvarakeskus. Koulutus järjestetään Kainuun ammattiopiston Seppälän Impilinnassa, Kirkkoahontie 94 a, 87910 Linnantaus ja sen lähiympäristössä.
Majoitusta voi kysyä Kainuun ammattiopiston Seppälän asuntolaohjaajalta p. 044 526 6787, Fatima Selimi, fatima.selimi@kao.fi
Koulutus liittyy KantriLuonto- Luonnontuotteista ja -palveluista innovaatioita ja yrittäjyyttä Kainuuseen -hankkeen valmennustarjontaan.
Ilmoittautumisaika päättyy 10.12.2024. Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tulleesta peruutuksesta veloitetaan 50 % kurssin hinnasta. Mikäli ilmoittautumista ei peruuteta 10.12.2024 mennessä ja osallistuja jää ilman hyväksyttävää syytä saapumatta, häneltä veloitetaan koko kurssimaksu.
Mikäli minimiosallistujamäärä ei täyty, koulutus perutaan.
Lisätiedot
Koulutuksen hinta on 2000 € / hlö (alv 0%) kainuulaisille ja Kainuun ulkopuolelta tuleville opiskelijoille hinta on hieman korkeampi, 2300€ / hlö (alv0%). Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä kuitenkin niin, että kainuulaiset ovat etusijalla. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoitetaan valintatulokset kaikille hakijoille. Koulutus voidaan laskuttaa neljässä erässä. Täytäthän huolellisesti kaikki tiedot ilmoittautumisen yhteydessä. Tarvitsemme sosiaaliturvatunnuksen loppuosan yksityishenkilöiltä sekä y-tunnuksen yrityksiltä.
Koulutuksen hinta sisältää jaettavan koulutusaineiston sekä vierailut (osin omin kyydein). KantriLuonto- hanke tarjoaa kahvit lähipäivissä.
Lisätietoa koulutuksesta
Kotilainen Heidi
projektipäällikkö
Puhelin
044 710 1141Sähköposti
heidi.kotilainen@kao.fiToimipaikka
Luonto- ja ympäristöala
Luonto- ja ympäristöala