Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset
Koulutus on suunnattu hyvinvointiteknologia-asentajan ammatista kiinnostuneille.
Kielitaitovaatimukset
B1.1 Toimiva peruskielitaito
Tavoite ja sisältö
Koulutuksesta saat monipuoliset valmiudet hyvinvointiteknologia-asennuksien asiantuntijana. Hyvinvointiteknologia-asentajana osaat asentaa, huoltaa ja ylläpitää erilaisia hyvinvointiteknologiaan ja terveydenhuoltoon liittyviä apuvälineitä sekä valvonta- ja turvallisuusjärjestelmiä.
Hyvinvointiteknologia-asentajana voit työskennellä mm. erilaisissa apuvälineiden ja laitteiden asennus- ja huoltoliikkeissä, sairaaloissa, palvelutaloissa, teknisenä tukihenkilönä ja hyvinvointiteknologia-alan teollisuudessa.
Toteutus ja kesto
Hyvinvointiteknologia-asentaja -koulutus sisältää teoriaopintoja, yhteisten aineiden opiskelua ja osaamisen hankkimista käytännön tehtävissä koulun oppimisympäristössä ja työpaikoilla. Työpaikalla järjestettävä koulutus järjestetään koulutussopimuksella tai oppisopimuksella.
Opintojen kesto määräytyy oman henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.
Hakuohjeet
-
Toisen asteen yhteishaku on tarkoitettu sinulle, peruskoulun päättävä nuori.
Yhteishaun hakuaika
Yhteishaku on 18.2. − 18.3.2025. Haku tapahtuu osoitteessa opintopolku.fi.
Opintojen alkaminen ja kesto
Opinnot alkavat elokuussa 2025.
Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä (osp) ja opiskeluaika 2 – 3 vuotta. Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.
Terveydelliset vaatimukset
Osa ammatillisista koulutuksista kuuluu SORA-lainsäädännön alaisuuteen. Jos terveydentilasi tai toimintakykysi on heikentynyt, sinun kannattaa tarkistaa, ettei koulutuksessa tai tutkinnossa ole sellaisia vaatimuksia, jotka voivat olla esteenä opiskelijaksi valinnalle tai tutkinnon suorittamiselle. Terveydelliset tekijät lueteltuina Opintopolussa.
Pääsy- ja soveltuvuuskokeet
Koulutukseen voi olla pääsy- ja soveltuvuuskoe. KAOssa pääsy- ja soveltuvuuskokeet järjestetään huhti-toukokuussa. Lisätietoa pääsy- ja soveltuvuuskokeista Opintopolussa.
Kainuun ammattiopiston pääsykokeet keväällä 2025.
Kielitaidon arviointi
Yhteishaussa ulkomaalaisella todistuksella ja harkintaan perustuvassa valinnassa riittämättömällä tutkintokielen taidolla hakevat kutsutaan kielikokeeseen huhtikuussa. Ellei sinulla ole päättötodistusta ja äidinkielesi on muu kuin suomi, saat kutsun kielikokeeseen. TUVA-hakija, jonka äidinkieli on muu kuin suomi, saa kutsun kielikokeeseen. Kielitestin osa-alueet ovat kirjoittaminen, luetun ymmärtäminen ja puhuminen. Kielitaitotason suositukset ovat tutkintokohtaiset.
Esitteet ja linkit
Lisätiedot
Opetus on maksutonta. Opiskelukustannuksia voi tulla oppikirjoista ja opiskeluvälineistä, työkaluista tai työelämän lupakorteista.
Lisätietoa koulutuksesta
Kananen Juha
opettaja
Puhelin
044 286 3814Sähköposti
juha.kananen@kao.fiToimipaikka
Sähkö- ja automaatioala
Sähkö- ja automaatioala
Karhu Auli
opinto-ohjaaja
Puhelin
044 797 0889Sähköposti
auli.karhu@kao.fiToimipaikka
Hius- ja kauneudenhoitoala
Kiinteistöpalveluala
Liiketoiminnan ala
Musiikkiala
Opinto-ohjaus
Puhtauspalveluala
Tieto- ja viestintätekniikka
Hius- ja kauneudenhoitoala
Kiinteistöpalveluala
Liiketoiminnan ala
Musiikkiala
Opinto-ohjaus
Puhtauspalveluala
Tieto- ja viestintätekniikka