Kainuun matkailu- ja ravitsemisalan taiturit -kilpailu järjestettiin 2.11.2021 ensimmäistä kertaa Kisällissä. Kilpailun teemana oli Makuja syksyyn.
Kainuun alueen matkailu- ja ravitsemisalan työelämän edustajille ja opiskelijoille suunnattuun kilpailuun osallistui neljä joukkuetta. Joukkueet muodostuivat työelämän edustajasta, avustajasta, peruskoulun opiskelijasta sekä KAOn opiskelijasta.
Kilpailujoukkueet
Joukkue 1: Jere Kärnä ja Olivia Mähönen / KAO, avustaja Minna Heikkinen
Joukkue 2: Matti Haataja / Ravintola Rosso, avustaja Veera Malo
Joukkue 3: Anna Turunen / Ravintola Sulo, avustaja Kristina Atabovitch
Joukkue 4: Sofia Masalkina, Evelina Tuktarova / KAO, avustaja Iakov Rusanov
Taituri kisaan osallistuivat Kajaanin Lyseon 8-luokkalaiset: Sanni Hiltunen, Sulo Kahilakoski, Vilja Kämäräinen, Anni Kemppainen, Antton Alatalo ja Saara Heikkinen.
Joukkueet toteuttivat päivän aikana kolmen ruokalajin menut tuotekorin raaka-aineista. Tuomaristo arvosteli joukkueiden annoksia maun, ulkonäön, kattauksen ja esillepanon mukaan. Kilpailijoiden asiakaspalvelua ja kattauksia arvostelivat myös kutsuvieras-ruokailijat. Arvostelussa otettiin huomioon myös joukkueiden tuottama biojäte, joka punnittiin kilpailun päätteeksi.
Yhteistyökumppanina kilpailussa toimivat Kainuun Mara ry, Kainuun ammattiopisto Kisälli, Ärmätti Oy, Konapin kanala, Arctic Group, Sienestä Oy, Kainuun kalatuote Oy, Valio Oy, Laatuperuna, Vaalan juustola, Parkinniemen puutarha sekä Akonlahden puutarha.